Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Krispig mandeltofu med picklade grönsaker och svart ris
Huvudrätt
Antal personer: 4
Receptkreatör:
Maja Warodell
Ingredienser
Instruktioner
3 dl Kung Markatta Svart thairis
6 dl vatten
1 msk buljongpulver
Picklade grönsaker
1 gurka
2 rödlökar
1 dl ättika
1 dl Kung Markatta Agavesirap
3 dl vatten
1 tsk salt
Mandeltofu
1 förpackning (á 270g) Tofu naturell
3 msk majsstärkelse
2 msk Kung Markatta Kokosolja
3 msk Kung Markatta Mandelsmör
2 msk Kung Markatta Äkta japansk soja (tamarisoja)
1 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk Kung Markatta Agavesirap
1 msk Kung Markatta Sesamolja
Saften av 1/2 lime eller Kung Markatta Pressad lime
Tillbehör
Sweet chilisås
Färsk koriander
Kung Markatta Sesamfrön
Skölj riset och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka upp och sjud det sedan i ca 25 minuter.
Skiva lök och gurka tunt, gärna med mandolin och lägg det sedan i burk med lock.
Vispa samman ättika, agavesirap, vatten och salt och häll det sedan över gurkan och löken.
Sätt på locket och låt stå tills det är dags att äta.
Skiva tofun i kuber. Sikta över majsstärkelse och se till att alla sidor blir täckta.
Stek sedan krispiga i kokosoljan i ca 10 minuter.
Blanda samman mandelsmör, soja, ingefära, vitlök, agavesirap och sesamolja och häll detta över tofun.
Stek i ytterligare ca 5 min så att blandningen fäster ordentligt kring tofun.
Servera tofun över riset och toppa med picklade grönsaker, sweet chilisås, koriander och sesamfrön.
Ingredienser
3 dl Kung Markatta Svart thairis
6 dl vatten
1 msk buljongpulver
Picklade grönsaker
1 gurka
2 rödlökar
1 dl ättika
1 dl Kung Markatta Agavesirap
3 dl vatten
1 tsk salt
Mandeltofu
1 förpackning (á 270g) Tofu naturell
3 msk majsstärkelse
2 msk Kung Markatta Kokosolja
3 msk Kung Markatta Mandelsmör
2 msk Kung Markatta Äkta japansk soja (tamarisoja)
1 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk Kung Markatta Agavesirap
1 msk Kung Markatta Sesamolja
Saften av 1/2 lime eller Kung Markatta Pressad lime
Tillbehör
Sweet chilisås
Färsk koriander
Kung Markatta Sesamfrön
Instruktioner
Skölj riset och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka upp och sjud det sedan i ca 25 minuter.
Skiva lök och gurka tunt, gärna med mandolin och lägg det sedan i burk med lock.
Vispa samman ättika, agavesirap, vatten och salt och häll det sedan över gurkan och löken.
Sätt på locket och låt stå tills det är dags att äta.
Skiva tofun i kuber. Sikta över majsstärkelse och se till att alla sidor blir täckta.
Stek sedan krispiga i kokosoljan i ca 10 minuter.
Blanda samman mandelsmör, soja, ingefära, vitlök, agavesirap och sesamolja och häll detta över tofun.
Stek i ytterligare ca 5 min så att blandningen fäster ordentligt kring tofun.
Servera tofun över riset och toppa med picklade grönsaker, sweet chilisås, koriander och sesamfrön.
Relaterade produkter
Svart Thairis
500 g
Liknande recept
Sallad på sötpotatis, avokado och kryddiga kikärtor med yoghurtsås
Tofu & Grönsaksspett
Våffelmacka med tofufeta, bakad tomat & basilika
Grön curry med krispiga grönsaker, tofu och sötpotatis
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent