400 g tomater (gärna gröna som har en lite syrligare smak)
2 vitlöksklyftor
zest från 1 citron
Kryddmix
1 msk torkad basilika
1 msk torkad koriander
0,5 tsk vitpepparkorn
2 tsk flingsalt
Lägg basilika, koriander, vitpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Skiva tomaterna tunt i skivor till hälften på varje tomat.
Lägg ut ett lager på en tallrik, riv över vitlöken och riv sedan över resten av tomaterna.
Grilla tofun, först över hög värme, lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas en stund. Eller lägg dem i en ugnsform och efterstek dem i ugnen i 5–10 minuter på 180 grader.
Ingredienser
2 st Kung Markatta naturell tofu
400 g tomater (gärna gröna som har en lite syrligare smak)
2 vitlöksklyftor
zest från 1 citron
Kryddmix
1 msk torkad basilika
1 msk torkad koriander
0,5 tsk vitpepparkorn
2 tsk flingsalt
Instruktioner
Lägg basilika, koriander, vitpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Skiva tomaterna tunt i skivor till hälften på varje tomat.
Lägg ut ett lager på en tallrik, riv över vitlöken och riv sedan över resten av tomaterna.
Grilla tofun, först över hög värme, lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas en stund. Eller lägg dem i en ugnsform och efterstek dem i ugnen i 5–10 minuter på 180 grader.