1 förpackning kikärtor i vatten (240 g avrunnen vikt)
100 g ekologisk svartkål
1 ekologisk vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk fänkålsfrön
2 krm cayennepeppar
4 ekologiska ägg
100 g ekologisk fetaost
1/2 tsk himalayasalt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
Till servering
chiliflakes
ekologisk bladspenat
ekologisk färsk basilika
Havre- och morotsbröd med valnötter och aprikos
Tärna tomaterna. Häll av och skölj kikärtorna. Ta bort stammen från svartkålen och strimla bladen. Skala och finhacka vitlöken. Mortla fänkålsfröna.
Fräs svartkålen i rapsolja i en gjutjärnspanna tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa i ytterligare ett par minuter.
Tillsätt tomattärningar, passerad tomat och kikärtor. Låt puttra i 10 minuter.
Gör små gropar i tomatblandningen med en sked och knäck i äggen, ett i taget, jämnt fördelat i pannan. Smula över fetaosten. Sätt på ett lock (eller använd en bit aluminiumfolie) och låt puttra i ytterligare 5-10 minuter, tills äggen stelnat något men gulorna fortfarande är lite lösa.
Servera Shakshukan direkt ur pannan. Strö över bladspenat, färsk basilika och chiliflakes. Servera med några skivor grillat eller rostat bröd, gärna Havre- och morotsbröd med valnötter och aprikos
Ingredienser
300 g passerade tomater
200 g ekologiska kvisttomater
1 förpackning kikärtor i vatten (240 g avrunnen vikt)
100 g ekologisk svartkål
1 ekologisk vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk fänkålsfrön
2 krm cayennepeppar
4 ekologiska ägg
100 g ekologisk fetaost
1/2 tsk himalayasalt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
Till servering
chiliflakes
ekologisk bladspenat
ekologisk färsk basilika
Havre- och morotsbröd med valnötter och aprikos
Instruktioner
Tärna tomaterna. Häll av och skölj kikärtorna. Ta bort stammen från svartkålen och strimla bladen. Skala och finhacka vitlöken. Mortla fänkålsfröna.
Fräs svartkålen i rapsolja i en gjutjärnspanna tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa i ytterligare ett par minuter.
Tillsätt tomattärningar, passerad tomat och kikärtor. Låt puttra i 10 minuter.
Gör små gropar i tomatblandningen med en sked och knäck i äggen, ett i taget, jämnt fördelat i pannan. Smula över fetaosten. Sätt på ett lock (eller använd en bit aluminiumfolie) och låt puttra i ytterligare 5-10 minuter, tills äggen stelnat något men gulorna fortfarande är lite lösa.
Servera Shakshukan direkt ur pannan. Strö över bladspenat, färsk basilika och chiliflakes. Servera med några skivor grillat eller rostat bröd, gärna Havre- och morotsbröd med valnötter och aprikos