Grön curry med krispiga grönsaker, tofu och sötpotatis
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Fantastiskt god tofucurry som kan tillagas snabbt med färdigköpt grön curry på burk. Har du gott om tid kan du förstås laga curryblandningen själv, så det medföljer i receptet.
Receptkreatör: Maja Warodell
4 port Kung Markatta Jasminris
2 pkt Kung Markatta Marinerad tofu
2 medelstora sötpotatisar
150 gram salladsärtor
250 gram broccoli
3 rejäla nävar färsk babyspenat
1 kruka koriander
2 salladslökar
800 ml Kung Markatta Kokosmjölk
1+1 msk Kung Markatta Kokosolja
Salt & peppar
Grön currypasta (alternativt färdig grön curry på burk)
1 stjälk citrongräs, skivad
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
1 lime, skal + saft, eller Kung Markatta Pressad lime
1 tsk malet korianderfrö
1 kruka färsk koriander, både blad och stammar
2 gröna chili, urkärnade och halverade
5 st limeblad
1 tsk Vit miso
1 msk riven ingefära
1 msk Kung Markatta Olivolja
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär sötpotatisen i kuber.
Täck med olivolja och baka i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Mixa samtliga ingredienser till currypastan till en krämig röra (alternativt använd färdig grön curry på burk - välj mängd efter den smakstyrka du föredrar).
Hetta upp 1 msk kokosolja och fräs currypastan i ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda i ca 10 min. Salta och peppra efter smak.
Under tiden delar du broccolin i mindre bitar och kokar den lätt i saltat vatten i ca 5 minuter tills den mjuknat men har kvar sin vackra färg och lite tuggmotstånd.
Stek tofun krispig i kokosolja i ca 5 minuter på varje sida.
Skiva salladsärtor och salladslök.
Ta curryn ifrån plattan och toppa den med spenat, salladsärtor, broccoli, sötpotatis, tofu, koriander och salladslök.
Servera med ris.
Ingredienser
4 port Kung Markatta Jasminris
2 pkt Kung Markatta Marinerad tofu
2 medelstora sötpotatisar
150 gram salladsärtor
250 gram broccoli
3 rejäla nävar färsk babyspenat
1 kruka koriander
2 salladslökar
800 ml Kung Markatta Kokosmjölk
1+1 msk Kung Markatta Kokosolja
Salt & peppar
Grön currypasta (alternativt färdig grön curry på burk)
1 stjälk citrongräs, skivad
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
1 lime, skal + saft, eller Kung Markatta Pressad lime
1 tsk malet korianderfrö
1 kruka färsk koriander, både blad och stammar
2 gröna chili, urkärnade och halverade
5 st limeblad
1 tsk Vit miso
1 msk riven ingefära
1 msk Kung Markatta Olivolja
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär sötpotatisen i kuber.
Täck med olivolja och baka i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Mixa samtliga ingredienser till currypastan till en krämig röra (alternativt använd färdig grön curry på burk - välj mängd efter den smakstyrka du föredrar).
Hetta upp 1 msk kokosolja och fräs currypastan i ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda i ca 10 min. Salta och peppra efter smak.
Under tiden delar du broccolin i mindre bitar och kokar den lätt i saltat vatten i ca 5 minuter tills den mjuknat men har kvar sin vackra färg och lite tuggmotstånd.
Stek tofun krispig i kokosolja i ca 5 minuter på varje sida.
Skiva salladsärtor och salladslök.
Ta curryn ifrån plattan och toppa den med spenat, salladsärtor, broccoli, sötpotatis, tofu, koriander och salladslök.