Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Grillad paprika och spetskål med ramslöksvinaigrette
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Grillad paprika och spetskål med en vinaigrette på ramslöksolja, äppelcidervinäger och citron. Toppad med oregano och svartpeppar mix
Ingredienser
Instruktioner
4 st paprikor
4 st små spetskål
1 msk oregano
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk flingsalt
Vinaigrette
1 dl ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ citron
flingsalt
Tänd grillen, när det fortfarande brinner, grilla paprikorna hårt runtom så att de blir svarta på utsidan.
Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter.
Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen.
Skär ner dem i jämnstora bitar.
Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja.
Lägg dem med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg.
Vänd dem och lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas i ca 20-30 minuter, beroende på storlek och värme.
Lägg oreganon, svartpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Mixa ramslöksoljan, vinägern och citronen, smaka av med salt.
Droppa vinaigretten över den grillade paprikan och spetskålen och avsluta med den torkade kryddan precis innan servering.
Ingredienser
4 st paprikor
4 st små spetskål
1 msk oregano
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk flingsalt
Vinaigrette
1 dl ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ citron
flingsalt
Instruktioner
Tänd grillen, när det fortfarande brinner, grilla paprikorna hårt runtom så att de blir svarta på utsidan.
Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter.
Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen.
Skär ner dem i jämnstora bitar.
Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja.
Lägg dem med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg.
Vänd dem och lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas i ca 20-30 minuter, beroende på storlek och värme.
Lägg oreganon, svartpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Mixa ramslöksoljan, vinägern och citronen, smaka av med salt.
Droppa vinaigretten över den grillade paprikan och spetskålen och avsluta med den torkade kryddan precis innan servering.
Relaterade produkter
Oregano
6 gr
Fransk Äppelcidervinäger
750 ml
Olivolja Extra Virgin
1 L
Liknande recept
Veggie wraps med spenat
Shakshuka med svartkål, kikärtor och fetaost
Grön curry med krispiga grönsaker, tofu och sötpotatis
Sallad på sötpotatis, avokado och kryddiga kikärtor med yoghurtsås
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent