Här är en enkel twist på en klassisk italiensk antipasto. Vita bönor och lättrostade tomater är tricket för att göra den här bruschettan extra smakrik och mättande. Använd ett gott surdegsbröd, bra råvaror och din bästa olja.
350 g blandade körsbärstomater
Kung Markatta Olivolja
Ca 2,5 dl Kung Markatta Kokta Vita bönor
1 citron, juice och zest
1 nypa chili flakes
1 näve persilja, hackad
1 näve basilika
4 skivor surdegsbröd
2 vitlöksklyftor, skalad och halverad
Salt och färsk svart peppar
Bruschetta
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla över olivolja och salt och låt rosta i 20-25 minuter.
Medan de är i ugnen, häll bönorna i en stor skål och ha i citronzest och juice, chili flakes, persilja, en glugg olivolja och generöst med salt och peppar.
Rör runt och mosa lätt med en gaffel. Sätt åt sidan.
Rosta brödskivorna i en torr panna eller brödrost.
Gnugga varje brödskiva med en vitlökshalva.
När tomaterna är färdiga, häll försiktigt över lite av oljan och saften från botten av formen över bönorna och rör runt.
Lägg bönblandningen på varje skiva, toppa med ett par varma tomater och lite basilika.
Ingredienser
350 g blandade körsbärstomater
Kung Markatta Olivolja
Ca 2,5 dl Kung Markatta Kokta Vita bönor
1 citron, juice och zest
1 nypa chili flakes
1 näve persilja, hackad
1 näve basilika
4 skivor surdegsbröd
2 vitlöksklyftor, skalad och halverad
Salt och färsk svart peppar
Instruktioner
Bruschetta
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla över olivolja och salt och låt rosta i 20-25 minuter.
Medan de är i ugnen, häll bönorna i en stor skål och ha i citronzest och juice, chili flakes, persilja, en glugg olivolja och generöst med salt och peppar.
Rör runt och mosa lätt med en gaffel. Sätt åt sidan.
Rosta brödskivorna i en torr panna eller brödrost.
Gnugga varje brödskiva med en vitlökshalva.
När tomaterna är färdiga, häll försiktigt över lite av oljan och saften från botten av formen över bönorna och rör runt.
Lägg bönblandningen på varje skiva, toppa med ett par varma tomater och lite basilika.