Blanda havregryn, mandlar, socker och smör eller kokosolja till en smuldeg. Skär päron i tärningar, blanda med bär, socker och kryddor och fördela i en pajform (cirka 25 cm i diameter). Fördela smuldegen över frukten och tillaga i cirka 40 minuter på 200°C. Vispa grädden till ett lätt skum. Rör ihop färskost med vaniljsocker och vänd ner i grädden. Servera pajen ljummen med färskostgrädden.
Ersätt havregrynen med femkornsflingor för en mer nötaktig smak.
Ingredienser
100 g havregryn
50 g mandelmjöl eller finhackade mandlar
30 g kokos
50 g kokoschips
75 g kokossocker
125 g kallt smör eller kokosolja
Fyllning
3-4 päron
50 g bär, tex blåbär och hallon
1 ½ msk rörsocker
½ tsk kardemumma, malen
½ tsk ingefära, malen
Färskostkräm
1 ½ dl grädde
1 ½ dl färskost
3 tsk vaniljsocker eller rålakritspulver
Instruktioner
Blanda havregryn, mandlar, socker och smör eller kokosolja till en smuldeg. Skär päron i tärningar, blanda med bär, socker och kryddor och fördela i en pajform (cirka 25 cm i diameter). Fördela smuldegen över frukten och tillaga i cirka 40 minuter på 200°C. Vispa grädden till ett lätt skum. Rör ihop färskost med vaniljsocker och vänd ner i grädden. Servera pajen ljummen med färskostgrädden.
Ersätt havregrynen med femkornsflingor för en mer nötaktig smak.