100 g blandade nötter (t.ex. hasselnötter, mandlar och cashewnötter)
3 msk kakao
2 krm himalayasalt
8 färska ekologiska dadlar, urkärnade
2 msk kallpressad kokosolja
Chokladfyllning
8 färska ekologiska dadlar, urkärnade
3 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 krm himalayasalt
3 msk kallpressad kokosolja
4 msk vatten
Topping
125 g ekologiska färska bär, t.ex. hallon och blåbär
1/2 dl ekologiska granatäppelkärnor
Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får en lätt gyllene färg. Låt svalna.
Börja med botten. Mixa nötter, kakao och salt till en smulig massa i matberedare. Tillsätt dadlarna och kokosoljan och kör tills degen går ihop. Det får gärna vara lite större nötbitar kvar. Tryck ut botten i 6 stycken tartelettformar (ca 8 cm Ø). Ställ in i frysen.
Mixa ingredienserna till chokladfyllningen tills helt slätt. Stanna mixern då och då för att skrapa ner fyllningen från kanterna, och fortsätt sedan mixa. Fördela fyllningen i tartelettformarna, de ska inte fyllas ända upp. Ställ in i kylskåp och låt stelna i minst 2 timmar. De går även utmärkt att frysas ner för att tas fram 15 minuter innan servering, och serveras väl kylda.
Toppa pajarna med färska hallon och granatäppelkärnor precis innan servering.
Ingredienser
Botten
100 g blandade nötter (t.ex. hasselnötter, mandlar och cashewnötter)
3 msk kakao
2 krm himalayasalt
8 färska ekologiska dadlar, urkärnade
2 msk kallpressad kokosolja
Chokladfyllning
8 färska ekologiska dadlar, urkärnade
3 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 krm himalayasalt
3 msk kallpressad kokosolja
4 msk vatten
Topping
125 g ekologiska färska bär, t.ex. hallon och blåbär
1/2 dl ekologiska granatäppelkärnor
Instruktioner
Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får en lätt gyllene färg. Låt svalna.
Börja med botten. Mixa nötter, kakao och salt till en smulig massa i matberedare. Tillsätt dadlarna och kokosoljan och kör tills degen går ihop. Det får gärna vara lite större nötbitar kvar. Tryck ut botten i 6 stycken tartelettformar (ca 8 cm Ø). Ställ in i frysen.
Mixa ingredienserna till chokladfyllningen tills helt slätt. Stanna mixern då och då för att skrapa ner fyllningen från kanterna, och fortsätt sedan mixa. Fördela fyllningen i tartelettformarna, de ska inte fyllas ända upp. Ställ in i kylskåp och låt stelna i minst 2 timmar. De går även utmärkt att frysas ner för att tas fram 15 minuter innan servering, och serveras väl kylda.
Toppa pajarna med färska hallon och granatäppelkärnor precis innan servering.