Nötiga chokladtarteletter med bärtopping

Efterrätt
Antal personer: 6

Ingredienser

Botten
100 g blandade nötter (t.ex. hasselnötter, mandlar och cashewnötter)
3 msk kakao
2 krm himalayasalt
8 färska ekologiska dadlar, urkärnade
2 msk kallpressad kokosolja  
Chokladfyllning
8 färska ekologiska dadlar, urkärnade
3 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 krm himalayasalt
3 msk kallpressad kokosolja
4 msk vatten 
Topping
125 g ekologiska färska bär, t.ex. hallon och blåbär
1/2 dl ekologiska granatäppelkärnor 

Instruktioner

Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får en lätt gyllene färg. Låt svalna.
Börja med botten. Mixa nötter, kakao och salt till en smulig massa i matberedare. Tillsätt dadlarna och kokosoljan och kör tills degen går ihop. Det får gärna vara lite större nötbitar kvar. Tryck ut botten i 6 stycken tartelettformar (ca 8 cm Ø). Ställ in i frysen.
Mixa ingredienserna till chokladfyllningen tills helt slätt. Stanna mixern då och då för att skrapa ner fyllningen från kanterna, och fortsätt sedan mixa. Fördela fyllningen i tartelettformarna, de ska inte fyllas ända upp. Ställ in i kylskåp och låt stelna i minst 2 timmar. De går även utmärkt att frysas ner för att tas fram 15 minuter innan servering, och serveras väl kylda. 
Toppa pajarna med färska hallon och granatäppelkärnor precis innan servering. 

Liknande recept