Skär rabarbern i bitar om 2-3 cm. Lägg dem i en ugnsfast form.
Skär vaniljstången längs med mitten och skrapa ur innehållet. Blanda med sockret. Du kan välja sockermängd efter hur söt du vill ha kakan. Blanda socker, tranbär och mandelmassa och blanda allt med rabarbern.
Tillaga i ugn på 200°C i 10 minuter.
Hacka mandlarna fint och blanda med havregryn och socker efter smak.
Häll oljan i mandel- och havregrynsblandningen och smula ihop med fingrarna.
Bred smuldegen över den förbakade rabarbern.
Sänk värmen till 150°C och tillaga i cirka 30-35 minuter.
Ingredienser
600 g rabarber
50-100 g rörsocker
1 vaniljstång
50 g söta tranbär
100 g mandelmassa (kan uteslutas)
Smuldeg
50 g mandlar
100 g glutenfria havregryn
50-100 g rörsocker
½ rapsolja eller annan neutral olja
Instruktioner
Skär rabarbern i bitar om 2-3 cm. Lägg dem i en ugnsfast form.
Skär vaniljstången längs med mitten och skrapa ur innehållet. Blanda med sockret. Du kan välja sockermängd efter hur söt du vill ha kakan. Blanda socker, tranbär och mandelmassa och blanda allt med rabarbern.
Tillaga i ugn på 200°C i 10 minuter.
Hacka mandlarna fint och blanda med havregryn och socker efter smak.
Häll oljan i mandel- och havregrynsblandningen och smula ihop med fingrarna.
Bred smuldegen över den förbakade rabarbern.
Sänk värmen till 150°C och tillaga i cirka 30-35 minuter.