Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Chokladkaka med björnbär
Efterrätt
Antal personer: 4
Receptkreatör:
Kirsten Skaarup
Ingredienser
Instruktioner
2 ägg
150 g råsocker
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
en nypa salt
75 g vetemjöl
2 msk rivet skal från en ekologisk citron
75 g smält, avsvalnat smör
Björnbär eller andra bär
Florsocker
Vispa ägg och socker med en elvisp.
Blanda bakpulver, kakao, salt och vetemjöl och sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt 1 msk rivet citronskal och blanda noga. Tillsätt smör.
Fördela i en bakpappersklädd springform.
Tillaga i cirka 20 minuter på 180° C. Kakan ska vara lite mjuk i mitten.
Låt svalna och dekorera med bär eller andra frukter. Sikta över florsocker precis före servering.
Ingredienser
2 ägg
150 g råsocker
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
en nypa salt
75 g vetemjöl
2 msk rivet skal från en ekologisk citron
75 g smält, avsvalnat smör
Björnbär eller andra bär
Florsocker
Instruktioner
Vispa ägg och socker med en elvisp.
Blanda bakpulver, kakao, salt och vetemjöl och sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt 1 msk rivet citronskal och blanda noga. Tillsätt smör.
Fördela i en bakpappersklädd springform.
Tillaga i cirka 20 minuter på 180° C. Kakan ska vara lite mjuk i mitten.
Låt svalna och dekorera med bär eller andra frukter. Sikta över florsocker precis före servering.
Liknande recept
Blåbärsmuffins med vit choklad
Smulpaj med päron, bär och färskostkräm
Nötiga chokladtarteletter med bärtopping
Glutenfri Rabarbersmulpaj
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent