Tina blåbären på ett ark hushållspapper. Rör smör, vaniljpulver och socker mjukt. Vispa i ett ägg åt gången och tillsätt färskost och citron. Blanda bakpulver och mjöl. Sikta ner i smeten och rör om ordentligt. Hacka chokladen grovt. Vänd försiktigt ner choklad och blåbär. Fördela i 15 smorda muffinsformar. Tillaga i cirka 30 minuter på 180° C.
Ingredienser
75 g smör eller kokosolja
210 g rörsocker eller kokossocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl färskost eller creme fraiche
1 ekologisk citron, saft och skal
270 g siktat dinkelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
150 g frusna blåbär
100 g vit choklad
Instruktioner
Tina blåbären på ett ark hushållspapper. Rör smör, vaniljpulver och socker mjukt. Vispa i ett ägg åt gången och tillsätt färskost och citron. Blanda bakpulver och mjöl. Sikta ner i smeten och rör om ordentligt. Hacka chokladen grovt. Vänd försiktigt ner choklad och blåbär. Fördela i 15 smorda muffinsformar. Tillaga i cirka 30 minuter på 180° C.