Blötlägg aprikoserna i kallt vatten i ca 30 minuter.
Häll av vattnet.
Mixa aprikoser, äppeljuice, agavesirap och kanel till en slät massa med en mixer eller i en hushållsassistent.
Rör i äppeltärningarna.
Kör sedan massan i en glassmaskin i 20-30 minuter tills sorbeten har fått fin konsistens.
Ska sorbeten inte serveras direkt kan den förvaras i frysen i en form täckt med lock eller plastfolie.
Tips!
Om du inte har en glassmaskin går det bra att hälla massan i en bunke och ställa in i frysen istället. Rör om då och då tills sorbeten har önskad konsistens.
Ingredienser
300 g söta aprikoser (torkade)
2 tsk kanel
2 dl äppeljuice
1 msk agavesirap
125 g äppeltärningar
Instruktioner
Blötlägg aprikoserna i kallt vatten i ca 30 minuter.
Häll av vattnet.
Mixa aprikoser, äppeljuice, agavesirap och kanel till en slät massa med en mixer eller i en hushållsassistent.
Rör i äppeltärningarna.
Kör sedan massan i en glassmaskin i 20-30 minuter tills sorbeten har fått fin konsistens.
Ska sorbeten inte serveras direkt kan den förvaras i frysen i en form täckt med lock eller plastfolie.
Tips!
Om du inte har en glassmaskin går det bra att hälla massan i en bunke och ställa in i frysen istället. Rör om då och då tills sorbeten har önskad konsistens.