Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Sallad på sötpotatis, avokado och kryddiga kikärtor med yoghurtsås
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Fantastiskt god sallad med mättande sötpotatis och avokado, ljuvligt kryddad med kikärtor i garam masala, toppat med fräsch yoghurtsås.
Receptkreatör:
Maja Warodell
Ingredienser
Instruktioner
2 medelstora sötpotatisar
2 avokado
1 huvud romansallad
250 gram körsbärstomater
ca 100 gram Kung Markatta Dadlar
1 gurka
2 msk Kung Markatta Olivolja
Kryddiga kikärtor med garam masala
2 burkar Kung Markatta Kikärtor
1 msk Kung Markatta Olivolja
1 msk garam masala
1 msk paprikapulver
2 tsk Kung Markatta Agavesirap
2 msk Kung Markatta Japansk soja (tamari)
Saften av en halv lime eller Kung Markatta Pressad lime
Salt och peppar
Yoghurtdressing
2 dl växtbaserad yoghurt (gärna en tjockare variant)
1 vitlöksklyfta
Saften av 1 lime eller Kung Markatta Pressad lime
1 kruka persilja
0,5 tsk salt
En nypa svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär sötpotatisen i kuber, täck med olivolja samt salt.
Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills de blivit mjuka och fått en fin yta.
Under tiden gör du de andra momenten.
Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt kikärtor (avrunna), soja och kryddor.
Stek i ca 10 minuter och pressa till sist över lime och ringla över agavesirap. Smaka av med salt och peppar.
Skär salladen i mindre bitar och skiva dadlarna samt avokadon.
Dela tomaterna på hälften och skär gurkan i en form som passar dig.
På bilden är de svarvade men det går precis lika bra att hyvla den med en osthyel eller potatisskalare.
Mixa samman såsens samtliga ingredienser till en slät sås.
Servera och njut!
Ingredienser
2 medelstora sötpotatisar
2 avokado
1 huvud romansallad
250 gram körsbärstomater
ca 100 gram Kung Markatta Dadlar
1 gurka
2 msk Kung Markatta Olivolja
Kryddiga kikärtor med garam masala
2 burkar Kung Markatta Kikärtor
1 msk Kung Markatta Olivolja
1 msk garam masala
1 msk paprikapulver
2 tsk Kung Markatta Agavesirap
2 msk Kung Markatta Japansk soja (tamari)
Saften av en halv lime eller Kung Markatta Pressad lime
Salt och peppar
Yoghurtdressing
2 dl växtbaserad yoghurt (gärna en tjockare variant)
1 vitlöksklyfta
Saften av 1 lime eller Kung Markatta Pressad lime
1 kruka persilja
0,5 tsk salt
En nypa svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär sötpotatisen i kuber, täck med olivolja samt salt.
Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills de blivit mjuka och fått en fin yta.
Under tiden gör du de andra momenten.
Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt kikärtor (avrunna), soja och kryddor.
Stek i ca 10 minuter och pressa till sist över lime och ringla över agavesirap. Smaka av med salt och peppar.
Skär salladen i mindre bitar och skiva dadlarna samt avokadon.
Dela tomaterna på hälften och skär gurkan i en form som passar dig.
På bilden är de svarvade men det går precis lika bra att hyvla den med en osthyel eller potatisskalare.
Mixa samman såsens samtliga ingredienser till en slät sås.
Servera och njut!
Relaterade produkter
Agavesirap
180 ml
Kikärtor
400 G
Olivolja Extra Virgin
1 L
Liknande recept
Somrig bulgursallad
Belugalinssallad med rostad palsternacka och rödbetskräm
Saffransgrynsallad med rostade rötter
Hummussallad med rostad pumpa och örtmarinerad tofu
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent