Gräddig choklad- och lakritskola

Snacks
Antal personer: 50

Ingredienser

100 g ekologiskt smör
3 dl kokossocker
1 dl kokossirap
2 dl ekologisk vispgrädde
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl kakao
1 1/2 msk rålakritspulver
1 krm himalayasalt
1/2 tsk flingsalt till garnering 

Instruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda i övriga ingredienser och vispa om ordentligt så att eventuella klumpar löses upp.
Låt smeten småkoka utan lock tills den når 125 grader, rör om försiktigt då och då. Koktiden kan variera mycket, räkna med 20-40 minuter. Har du ingen kökstermometer går det bra att göra kulprovet för att veta när smeten är färdigkokad. Droppa då lite smet i ett glas med iskallt vatten, om smeten sedan går att rulla till en seg, fast kula är den klar.
Häll upp smeten i en liten bakplåtpappersklädd form, ca 15x20 cm, för att få härligt tjocka bitar. Strö över flingsalt och låt svalna i rumstemperatur. Skär kolan i bitar och rulla in i små bitar av smörpapper eller cellofan. Förvara i en burk i rumstemperatur. 

Liknande recept