Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Tofusallad med sötpotatis och krämig tahinidressing
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Smakrik sallad på tofu, sötpotatis och krämig tahinidressing
Receptkreatör:
Maja Warodell
Ingredienser
Instruktioner
2 medelstora sötpotaisar
150 gram grön eller svartkål
150 gram krispig grönsallad, t.ex roman
2 avokados
Ett knippe rädisor
2x125 gram Kung Markatta tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk Kung Markatta japansk soja
1 tsk sriracha
Tahinidressing
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 msk vatten
1 tsk agavesirap
0,5 tsk salt
Svartpeppar efter smak
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba och skär sötpotatisen i kuber.
Baka sedan dessa i ugn i ca 15 minuter tills de är mjuka.
Skär tofun i kuber och hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek tofun krispig och tillsätt sedan soja och sriracha så att det täcker alla bitar.
Dela grönkål och sallad i mindre bitar.
Skiva avokado och rädisor.
Dressing
Rör ut tahinin i vattnet och tillsätt sedan citron, pressad vitklök och agave. Smaka av med salt och peppar.
Montera din sallad och ringla till sist över dressingen.
Ingredienser
2 medelstora sötpotaisar
150 gram grön eller svartkål
150 gram krispig grönsallad, t.ex roman
2 avokados
Ett knippe rädisor
2x125 gram Kung Markatta tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk Kung Markatta japansk soja
1 tsk sriracha
Tahinidressing
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 msk vatten
1 tsk agavesirap
0,5 tsk salt
Svartpeppar efter smak
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba och skär sötpotatisen i kuber.
Baka sedan dessa i ugn i ca 15 minuter tills de är mjuka.
Skär tofun i kuber och hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek tofun krispig och tillsätt sedan soja och sriracha så att det täcker alla bitar.
Dela grönkål och sallad i mindre bitar.
Skiva avokado och rädisor.
Dressing
Rör ut tahinin i vattnet och tillsätt sedan citron, pressad vitklök och agave. Smaka av med salt och peppar.
Montera din sallad och ringla till sist över dressingen.
Liknande recept
Krispig tofu i röd curry med risnudlar
Grönkålspizza med oliver, brysselkål och rödbeta
Sötpotatis med fuskig guacamole och kryddiga kikärtor
Grillad Tofu med en bädd av mixade örter
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent