Tofusallad med sötpotatis och krämig tahinidressing

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Smakrik sallad på tofu, sötpotatis och krämig tahinidressing
Receptkreatör:

Ingredienser

2 medelstora sötpotaisar
150 gram grön eller svartkål
150 gram krispig grönsallad, t.ex roman
2 avokados
Ett knippe rädisor
2x125 gram Kung Markatta tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk Kung Markatta japansk soja
1 tsk sriracha
Tahinidressing
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 msk vatten
1 tsk agavesirap
0,5 tsk salt
Svartpeppar efter smak

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba och skär sötpotatisen i kuber.
Baka sedan dessa i ugn i ca 15 minuter tills de är mjuka.
Skär tofun i kuber och hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek tofun krispig och tillsätt sedan soja och sriracha så att det täcker alla bitar.
Dela grönkål och sallad i mindre bitar.
Skiva avokado och rädisor.

Dressing

Rör ut tahinin i vattnet och tillsätt sedan citron, pressad vitklök och agave. Smaka av med salt och peppar.
Montera din sallad och ringla till sist över dressingen.

Liknande recept