Krämig grön fusilli med stekt tofu och broccoli

Huvudrätt
15 min
Antal personer: 4
I den här snabba, veganska pastarätten gör man en krämig sås genom att mixa ihop ärtor, citron, örter och avokado och serverar med stekt tofu och broccoli. Snabbt, sunt och jättegott!

Ingredienser

1 paket Kung Markatta Fusilli
1 paket Kung Markatta Marinerad Tofu
200 g broccolini eller broccoli
2 tsk Kung Markatta Tamari

Krämig sås

2 dl frysta gröna ärtor, tinade
1 liten avokado
1 knippe färsk persilja eller mynta
½ dl Kung Markatta Olivolja
1 citron
1 dl pastavatten

Instruktioner

Koka pastan i rikligt med saltat vatten
Om ärtorna är frysta kan man sätta dem i en sil ovanpå den kokande pastan för att tina.
Skär tofu i kuber och bryt 1 liten broccoli i buketter.
Stek tofun och broccolin i en stor oljad panna i ett par minuter.
Häll i tamari när allt fått färg.
Häll ärtor, avokado, färska örter, olivolja och citronsaft i en blender och mixa slätt.
Tunna ut såsen med ca 1 dl av det varma pastavattnet och smaka av med salt och peppar. Mixa igen.
När pastan är klar, sila av vattnet men låt pastan ligga kvar i kastrullen.
Häll såsen över pastan och rör om.
Lägg upp i skålar.
Toppa med tofu och broccoli.
Riv över citronzest och ev lite hackade nötter om du har hemma.

Liknande recept