Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Dan Dan Tofu & Nudlar
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Vår variant av Sichuan-rätten Dan Dan Nudlar med krispig chilitofu och krämiga nudlar.
Ingredienser
Instruktioner
1 fpk naturell fast Kung Markatta tofu
½ dl Kung Markatta neutral olja
1 ½ msk Kung Markatta jordnötssmör utan salt
1 msk Kung Markatta tahini utan salt
2 msk Kung Markatta tamari
3 msk vatten
½ msk Kung Markatta äppelcidervinäger
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyftor
1 msk srirachasås eller annan chilisås (eller 1 tsk torkad chili)
1 tsk five spice krydda eller spiskummin
Servera med
1 fpk Kung Markatta fullkornsnudlar
150 g bladspenat eller pak choi
3 finstrimlade salladslökar
1 kruka koriander
2 msk Kung Markatta sesamfrön (rostade)
Smula tofun och lägg i en sil.
Låt droppa över en bunke eller tryck tofun mot silen med en kökshandduk så att vätska kramas ur.
Man vill ha så lite vätska som möjligt i tofun för att kunna knapersteka den.
Vispa ihop jordnötssmör, tahini, tamari, vatten och vinäger till en krämig dressing.
Koka upp saltat vatten till nudlarna.
Hetta upp en stekpanna och stek den smulade tofun i olja under omrörning tills den är knaprig, brukar ta ungefär 10 minuter.
Tillsätt ingefära, vitlök, sriracha och fice spice krydda.
Stek några minuter till så tofun får god smak av alla kryddor.
Koka nudlarna under tiden.
Lägg rejält med bladspenat i 4 skålar.
Häll av nudlarna och lägg ovanpå spenaten.
Toppa med den krämig sås, knaperstekt tofu, salladslök, koriander och sesamfrö.
Ingredienser
1 fpk naturell fast Kung Markatta tofu
½ dl Kung Markatta neutral olja
1 ½ msk Kung Markatta jordnötssmör utan salt
1 msk Kung Markatta tahini utan salt
2 msk Kung Markatta tamari
3 msk vatten
½ msk Kung Markatta äppelcidervinäger
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyftor
1 msk srirachasås eller annan chilisås (eller 1 tsk torkad chili)
1 tsk five spice krydda eller spiskummin
Servera med
1 fpk Kung Markatta fullkornsnudlar
150 g bladspenat eller pak choi
3 finstrimlade salladslökar
1 kruka koriander
2 msk Kung Markatta sesamfrön (rostade)
Instruktioner
Smula tofun och lägg i en sil.
Låt droppa över en bunke eller tryck tofun mot silen med en kökshandduk så att vätska kramas ur.
Man vill ha så lite vätska som möjligt i tofun för att kunna knapersteka den.
Vispa ihop jordnötssmör, tahini, tamari, vatten och vinäger till en krämig dressing.
Koka upp saltat vatten till nudlarna.
Hetta upp en stekpanna och stek den smulade tofun i olja under omrörning tills den är knaprig, brukar ta ungefär 10 minuter.
Tillsätt ingefära, vitlök, sriracha och fice spice krydda.
Stek några minuter till så tofun får god smak av alla kryddor.
Koka nudlarna under tiden.
Lägg rejält med bladspenat i 4 skålar.
Häll av nudlarna och lägg ovanpå spenaten.
Toppa med den krämig sås, knaperstekt tofu, salladslök, koriander och sesamfrö.
Relaterade produkter
Tahini
360 g
Äppelcidervinäger ofiltrerad
750 ml
Liknande recept
Krispig tofu i röd curry med risnudlar
Grönkålspizza med oliver, brysselkål och rödbeta
Tofusallad med sötpotatis och krämig tahinidressing
Sötpotatis med fuskig guacamole och kryddiga kikärtor
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent