Dan Dan Tofu & Nudlar

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Vår variant av Sichuan-rätten Dan Dan Nudlar med krispig chilitofu och krämiga nudlar.

Ingredienser

1 fpk naturell fast Kung Markatta tofu
½ dl Kung Markatta neutral olja
1 ½ msk Kung Markatta jordnötssmör utan salt
1 msk Kung Markatta tahini utan salt
2 msk Kung Markatta tamari
3 msk vatten
½ msk Kung Markatta äppelcidervinäger
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyftor
1 msk srirachasås eller annan chilisås (eller 1 tsk torkad chili)
1 tsk five spice krydda eller spiskummin

Servera med

1 fpk Kung Markatta fullkornsnudlar
150 g bladspenat eller pak choi
3 finstrimlade salladslökar
1 kruka koriander
2 msk Kung Markatta sesamfrön (rostade)

Instruktioner

Smula tofun och lägg i en sil.
Låt droppa över en bunke eller tryck tofun mot silen med en kökshandduk så att vätska kramas ur.
Man vill ha så lite vätska som möjligt i tofun för att kunna knapersteka den.
Vispa ihop jordnötssmör, tahini, tamari, vatten och vinäger till en krämig dressing.
Koka upp saltat vatten till nudlarna.
Hetta upp en stekpanna och stek den smulade tofun i olja under omrörning tills den är knaprig, brukar ta ungefär 10 minuter.
Tillsätt ingefära, vitlök, sriracha och fice spice krydda.
Stek några minuter till så tofun får god smak av alla kryddor.
Koka nudlarna under tiden.
Lägg rejält med bladspenat i 4 skålar.
Häll av nudlarna och lägg ovanpå spenaten.
Toppa med den krämig sås, knaperstekt tofu, salladslök, koriander och sesamfrö.

Relaterade produkter

Liknande recept