Tofu tacos

Lunch
30 min
Antal personer: 4
Knapriga bitar av tofu är perfekta att använda i tacos med krämig guacamole och tomatsalsa

Ingredienser

8 små tortillabröd

Tomatsalsa

1 rödlök
2 tomater
2 salladslökar
½ kruka koriander
1 dl majs
2 msk sweet chilisauce

Guacamole

2 mogna avokadon
½ rödlök
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk hackad koriander
Några droppar citron
Salt och nymald svartpeppar

Chilikikärter

2 dl Kung Markatta kikärter
2 msk Kung Markatta olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ tsk chilipulver

Tofu

1 pkt Kung Markatta tofu
2 msk Kung Markatta olivolja

Tillbehör

Riven blandad sallad
Rädisor
Skivade gurka, tärnad
Picklad rödlök
Koriander
Vattenmelonrättika eller polkabeta
Hampafrön
Lime.

Instruktioner

Tomatsalsa

Hacka löken och skär tomaterna i bitar.
Strimla salladslöken och hacka koriandern.
Blanda alla ingredienser in en skål.

Guacamole

Mosa avokadon i en skål, hacka löken.
Blanda alla ingredienser, salta och peppra.

Chilikikärter

Stek kikärterna i olivolja på medelvärme, tillsätt vitlök mot slutet och strö över chilipulver.

Tofu

Torka av tofun med hushållspapper, strimla tofun och stek den gyllenbrun.
Strö över flingsalt och nymald svartpeppar
Värm tortillas bröden i en torr stekpanna.
Lägg sallad i bröden, lägg på kikärter, tomatsalsa, gucamole och chilikikärter.
Servera skålar med rädisor, gurka, picklad rödlök, koriander och vattenmelonrättika vid sidan om.
Strö över hampafrön och servera med lime.

Relaterade produkter

Liknande recept