Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Tofu tacos
Lunch
30 min
Antal personer: 4
Knapriga bitar av tofu är perfekta att använda i tacos med krämig guacamole och tomatsalsa
Ingredienser
Instruktioner
8 små tortillabröd
Tomatsalsa
1 rödlök
2 tomater
2 salladslökar
½ kruka koriander
1 dl majs
2 msk sweet chilisauce
Guacamole
2 mogna avokadon
½ rödlök
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk hackad koriander
Några droppar citron
Salt och nymald svartpeppar
Chilikikärter
2 dl Kung Markatta kikärter
2 msk Kung Markatta olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ tsk chilipulver
Tofu
1 pkt Kung Markatta tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
Tillbehör
Riven blandad sallad
Rädisor
Skivade gurka, tärnad
Picklad rödlök
Koriander
Vattenmelonrättika eller polkabeta
Hampafrön
Lime.
Tomatsalsa
Hacka löken och skär tomaterna i bitar.
Strimla salladslöken och hacka koriandern.
Blanda alla ingredienser in en skål.
Guacamole
Mosa avokadon i en skål, hacka löken.
Blanda alla ingredienser, salta och peppra.
Chilikikärter
Stek kikärterna i olivolja på medelvärme, tillsätt vitlök mot slutet och strö över chilipulver.
Tofu
Torka av tofun med hushållspapper, strimla tofun och stek den gyllenbrun.
Strö över flingsalt och nymald svartpeppar
Värm tortillas bröden i en torr stekpanna.
Lägg sallad i bröden, lägg på kikärter, tomatsalsa, gucamole och chilikikärter.
Servera skålar med rädisor, gurka, picklad rödlök, koriander och vattenmelonrättika vid sidan om.
Strö över hampafrön och servera med lime.
Ingredienser
8 små tortillabröd
Tomatsalsa
1 rödlök
2 tomater
2 salladslökar
½ kruka koriander
1 dl majs
2 msk sweet chilisauce
Guacamole
2 mogna avokadon
½ rödlök
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk hackad koriander
Några droppar citron
Salt och nymald svartpeppar
Chilikikärter
2 dl Kung Markatta kikärter
2 msk Kung Markatta olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ tsk chilipulver
Tofu
1 pkt Kung Markatta tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
Tillbehör
Riven blandad sallad
Rädisor
Skivade gurka, tärnad
Picklad rödlök
Koriander
Vattenmelonrättika eller polkabeta
Hampafrön
Lime.
Instruktioner
Tomatsalsa
Hacka löken och skär tomaterna i bitar.
Strimla salladslöken och hacka koriandern.
Blanda alla ingredienser in en skål.
Guacamole
Mosa avokadon i en skål, hacka löken.
Blanda alla ingredienser, salta och peppra.
Chilikikärter
Stek kikärterna i olivolja på medelvärme, tillsätt vitlök mot slutet och strö över chilipulver.
Tofu
Torka av tofun med hushållspapper, strimla tofun och stek den gyllenbrun.
Strö över flingsalt och nymald svartpeppar
Värm tortillas bröden i en torr stekpanna.
Lägg sallad i bröden, lägg på kikärter, tomatsalsa, gucamole och chilikikärter.
Servera skålar med rädisor, gurka, picklad rödlök, koriander och vattenmelonrättika vid sidan om.
Strö över hampafrön och servera med lime.
Relaterade produkter
Kikärtor
400 G
Hampafrön
160 g
Olivolja Extra Virgin
1 L
Chiliflager
23 g
Liknande recept
Krispig tofu i röd curry med risnudlar
Grönkålspizza med oliver, brysselkål och rödbeta
Tofusallad med sötpotatis och krämig tahinidressing
Sötpotatis med fuskig guacamole och kryddiga kikärtor
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent