Sötpotatis med fuskig guacamole och kryddiga kikärtor
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Fräscht och enkelt med sötpotatis, grönsaker och kryddiga kikärtor. Perfekt vardagslunch! Om du inte har tid att pickla rödlök kan du servera den med tunt skivad färsk rödlök eller annan valfri topping.
Receptkreatör: Maja Warodell
4 medelstora sötpotatisar
Några nävar färsk babyspenat
En näve färsk mynta
Picklad rödlök (eller valfri topping)
2 st rödlökar
0,5 dl ättika
3/4 dl Kung Markatta agavesirap
1 dl vatten
0,5 tsk salt
Guacamole
2 avokado
1 pressad vitlöksklyfta
0,5-1 tsk chiliflakes
En halv tomat
Saften av en halv lime
0,5 tsk salt
Kryddiga kikärtor
2 burkar Kung Markatta kikärtor
2 msk Kung Markatta olivolja
1 msk garam masala
1 tsk Kung Markatta agavesirap
1 msk pressad lime
0,5 salt
Svartpeppar efter smak
Sötpotatisen kan tillagas på två sätt
Antingen bakar du den i ugn på 200C i cirka en timme, alternativt naggar du hål i skalet med en gaffel och värmer i micro på högsta effekt i ca 10-12 minuter.
Oavsett metod, provstick gära med en potatissticka för att se om de är färdiga och vänd på dem under tillagningen.
Skiva lök tunt, gärna med mandolin och lägg de sedan i burk med lock.
Koka upp vattnet och vispa sedan samman ättika, agavesirap, vatten och salt och häll det sedan över löken.
Sätt på locket och låt stå tills det är dags att äta.
Mosa dina avokados med gaffel.
Kärna ur och finhacka tomaten.
Tillsätt resterande ingredienser till avokadomoset och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp oljan.
Stek kikärtorna tillsammans med garam masala i ca 5 minuter.
Tillsätt sedan agave, lime och smaka av med salt och peppar.
Fyll din sötpotatis med babyspenat, guacamole och kikärtor.
Toppa med picklad lök och färsk mynta.
Ingredienser
4 medelstora sötpotatisar
Några nävar färsk babyspenat
En näve färsk mynta
Picklad rödlök (eller valfri topping)
2 st rödlökar
0,5 dl ättika
3/4 dl Kung Markatta agavesirap
1 dl vatten
0,5 tsk salt
Guacamole
2 avokado
1 pressad vitlöksklyfta
0,5-1 tsk chiliflakes
En halv tomat
Saften av en halv lime
0,5 tsk salt
Kryddiga kikärtor
2 burkar Kung Markatta kikärtor
2 msk Kung Markatta olivolja
1 msk garam masala
1 tsk Kung Markatta agavesirap
1 msk pressad lime
0,5 salt
Svartpeppar efter smak
Instruktioner
Sötpotatisen kan tillagas på två sätt
Antingen bakar du den i ugn på 200C i cirka en timme, alternativt naggar du hål i skalet med en gaffel och värmer i micro på högsta effekt i ca 10-12 minuter.
Oavsett metod, provstick gära med en potatissticka för att se om de är färdiga och vänd på dem under tillagningen.
Skiva lök tunt, gärna med mandolin och lägg de sedan i burk med lock.
Koka upp vattnet och vispa sedan samman ättika, agavesirap, vatten och salt och häll det sedan över löken.
Sätt på locket och låt stå tills det är dags att äta.
Mosa dina avokados med gaffel.
Kärna ur och finhacka tomaten.
Tillsätt resterande ingredienser till avokadomoset och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp oljan.
Stek kikärtorna tillsammans med garam masala i ca 5 minuter.
Tillsätt sedan agave, lime och smaka av med salt och peppar.
Fyll din sötpotatis med babyspenat, guacamole och kikärtor.