Mer grönt i vardagen? Prova vår krispiga tofu med röd curry! Denna veganska och glutenfria rätt är smakrik, fräsch och enkel att tillaga.
Receptkreatör: Marisa Alvarsson
3 paket Kung Markatta tofu, tärnad
1 liten lök, finhackad
2 paprikor, urkärnade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, krossade
2 msk Kung Markatta kokosolja
1 liten burk (4 oz/115 g) vegansk* Panang röd currypasta (*många traditionella versioner innehåller räkpasta så läs innehållsförteckningen om det är viktigt för dig)
6 kaffir lime blad (valfritt, men rekommenderas för smakens skull)
3 msk Kung Markatta jordnötssmör
600 ml Kung Markatta kokosmjölk
Ca 2 msk Kung Markatta Japansk tamarisoja
Servering
Risnudlar* (eller liknande) (*Tillaga så mycket som behövs, det enklaste sättet är att bara lägga dem i kokhett vatten i ca 3 minuter och sedan hälla av vattnet och servera)
Ca 5 dl färsk babyspenat eller sauterad grönkål att servera till (valfritt)
Thaibasilika/koriander/persilja, torkade chiliflingor, hackade salta jordnötter och färska limeklyftor
Sätt en wokpanna (eller stor stekpanna) på medelhög värme.
Tillsätt en matsked kokosolja och den tärnade tofun. Stek tills de börjar få en krispig yta och ställ sedan åt sidan.
Tillsätt den sista matskeden kokosolja tillsammans med den hackade löken.
Stek i 1 minut innan du tillsätter paprikan och vitlöken.
Fortsätt att steka i ytterligare en minut och tillsätt sedan rödcurrypastan och jordnötssmöret.
Tillaga i några minuter och rör om då och då.
Häll över kokosmjölken och lägg i kaffir lime blad och en matsked tamari.
Blanda sedan i den stekta tärnade tofun.
Koka upp och sänk sedan värmen så att curryn kan puttra i 15 minuter. Rör om regelbundet. Smaka av och tillsätt mer tamari, en tesked i taget, om nödvändigt.
Ta sedan av från värmen.
Plocka bort kaffir lime bladen.
Lägg i en handfull tvättade babyspenatblad (eller grönkål) i djupa tallrikar.
Lägg över de kokta risnudlarna (alternativt ris eller quinoa om du föredrar det) i varje tallrik och häll sedan över en generös portion av curryn.
Garnera med valfria färska örter, hackade jordnötter och torkade chiliflingor för en extra kick om du önskar det.
Avsluta med att pressa lite limejuice över det hela.
Servera och njut!
Ingredienser
3 paket Kung Markatta tofu, tärnad
1 liten lök, finhackad
2 paprikor, urkärnade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, krossade
2 msk Kung Markatta kokosolja
1 liten burk (4 oz/115 g) vegansk* Panang röd currypasta (*många traditionella versioner innehåller räkpasta så läs innehållsförteckningen om det är viktigt för dig)
6 kaffir lime blad (valfritt, men rekommenderas för smakens skull)
3 msk Kung Markatta jordnötssmör
600 ml Kung Markatta kokosmjölk
Ca 2 msk Kung Markatta Japansk tamarisoja
Servering
Risnudlar* (eller liknande) (*Tillaga så mycket som behövs, det enklaste sättet är att bara lägga dem i kokhett vatten i ca 3 minuter och sedan hälla av vattnet och servera)
Ca 5 dl färsk babyspenat eller sauterad grönkål att servera till (valfritt)
Thaibasilika/koriander/persilja, torkade chiliflingor, hackade salta jordnötter och färska limeklyftor
Instruktioner
Sätt en wokpanna (eller stor stekpanna) på medelhög värme.
Tillsätt en matsked kokosolja och den tärnade tofun. Stek tills de börjar få en krispig yta och ställ sedan åt sidan.
Tillsätt den sista matskeden kokosolja tillsammans med den hackade löken.
Stek i 1 minut innan du tillsätter paprikan och vitlöken.
Fortsätt att steka i ytterligare en minut och tillsätt sedan rödcurrypastan och jordnötssmöret.
Tillaga i några minuter och rör om då och då.
Häll över kokosmjölken och lägg i kaffir lime blad och en matsked tamari.
Blanda sedan i den stekta tärnade tofun.
Koka upp och sänk sedan värmen så att curryn kan puttra i 15 minuter. Rör om regelbundet. Smaka av och tillsätt mer tamari, en tesked i taget, om nödvändigt.
Ta sedan av från värmen.
Plocka bort kaffir lime bladen.
Lägg i en handfull tvättade babyspenatblad (eller grönkål) i djupa tallrikar.
Lägg över de kokta risnudlarna (alternativt ris eller quinoa om du föredrar det) i varje tallrik och häll sedan över en generös portion av curryn.
Garnera med valfria färska örter, hackade jordnötter och torkade chiliflingor för en extra kick om du önskar det.
Avsluta med att pressa lite limejuice över det hela.