Grillad Tofu med en bädd av mixade örter

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Tofu på rosmarinspett med en marinad på solrosolja, torkad oregano, finhackad färsk rosmarin, och vitlök. Serverat på en bädd av mixade örter och med en majonnäs smaksatt med cashewsmör

Ingredienser

2 st Kung Markatta tofu
8 st tjocka rosmarin kvistar

Marinad

1 msk torkad orgeano
1 tsk färsk rosmarin, finhackad
0,5 tsk flingsalt
2 vitlöksklyftor
4 msk Kung Markatta solrosolja

Majonnäs med cashewsmör

2 dl majonäs
2 msk Kung Markatta cashewsmör
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt

Instruktioner

Lägg oregano, finhackad rosmarin och salt i en mortel.
Mortla några varv, tillsätt vitlöken och mortla tills det att vitlöken är helt mosat, tillsätt sen oljan och låt det blandas väl.
Skär tofun i bitar, ca 1-1,5 cm stora.
Ta av rosmarinblad så du har bra spett att sätta tofun på.
Skär ut en spets och trä sen på tofubitarna.
Pensla både innan och efter grillning med marinaden.
Grilla först över hög värme, lägg sedan spetten på indirekt värme och låt dem rostas en stund.
Eller lägg spetten i en ugnsform och efterstek dem i ugnen i 5–10 minuter på 180 grader.
Vispa ut cashewsmöret i vatten och vinäger, vänd ner majonnäsen och rör runt så det blir slätt igen.

Liknande recept